lia weijts

Weet jij dat je Lichaam tot wel 65% uit water bestaat?

Bij heel veel biologische processen in ons lichaam is water van essentieel belang . Denk aan het reguleren van je temperatuur, water als bouwstof in onze cellen. Water is het vervoermiddel (= bloed) om energie in de vorm van glucose, mineralen en vitaminen in de cellen te krijgen, wil jij je energieker voelen drink meer water.

Denk ook aan vertering van voedsel door verteringssappen, daar is water voor nodig. Als je weinig drinkt worden er onvoldoende verteringssappen aangemaakt en en wordt je voedsel onvoldoende en lastig verteerd, mogelijke gevolgen buikklachten en gewichtstoename. Het reinigen van ons lichaam van de dagelijkse afvalstoffen is van levensbelang en afhankelijk van voldoende water. Denk aan zweten, het afscheiden van ontlasting en urine. Deze afvalstoffen die dagelijks gemaakt worden moeten uit gescheiden worden.

Als je dit leest begrijp je vast beter waarom drinken van water van groot belang is.

Suggesties: Vul een 1,5 literfles met water en drink steeds uit die fles. Aan het einde van de dag moet hij leeg zijn. Er zijn waterapps waar je de hoeveelheid water dat je drinkt kunt bijhouden . Vindt je water niet zo lekker voeg dan bijv. een schijfje sinasappel/citroen, munt, rozemarijn of wat bessen of aardbeien toe om meer smaak aan je water te geven.

 

Comments are closed.