lia weijts
Lia Weijts praktijk Zutphen

Lia Weijts, praktijkeigenaar

Ik ben Oefentherapeut en Kinderoefentherapeut Cesar en Integrative Health coach. Ik heb al ruim 25 jaar ervaring in het behandelen van kinderen, pubers en volwassenen met houding en bewegingsklachten en motorische problemen door allerlei verschillende (soms ook medische) oorzaken. Ook zwangerschapsbegeleiding en groepslessen geven is iets wat ik lang heb gedaan. Ik ben gespecialiseerd in motoriek. Het helpen van baby’s, kinderen tot een goed gestuurde en vaardige motoriek is iets wat mij vreugde geeft.

Sinds oktober 2017 behandel ik zelf geen patiënten meer binnen de praktijk, dat doen mijn 3 medewerkers met veel passie en aandacht. Ik houd mij ,naast het runnen van de praktijk ,bezig met coaching van gezinnen.

Ik heb passie om kinderen op te laten groeien in hun ware potentie, of dit nu om motoriek en bewegen gaat of om gezonde lifestyle. Ik werk graag met gezinnen waar er een hulpvraag ligt op het gebied van eten, over of ondergewicht, bewegen, prikkelverwerking structuur en slapen. Om te helpen tot een gezonde en positieve leefstijl te komen zodat kinderen gezond kunnen opgroeien en gezinnen gelukkiger harmonieuzer functioneren.

Deze kennis deel ik graag in lezingen en trainingen. Zo geef ik les aan de internationaal geaccrediteerde opleiding tot health and wellness coach van A Wellness Revolution

Marieke

Marieke is afgestudeerd als oefentherapeut en kinderoefentherapeut Cesar en is geregistreerd in het kwaliteitsregister. Marieke werkt al 8,5 jaar in verschillende praktijken.

Bij ons werkt ze als kinderoefentherapeut “De onvoorspelbaarheid van de kinderen maakt het werk erg uitdagend waarbij geen dag hetzelfde is”. Ik heb naast de opleiding tot kinderoefentherapeut ook meerdere cursussen gedaan, waaronder medical taping bij kinderen.

Sinds 2020 werk ik bij Bewegendwijzer. Ik werk voornamelijk op basisscholen waardoor de lijntjes in school erg kort zijn. Dat komt de effectiviteit van een behandeling ten goede .

Jeanine

Jeanine is afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar en ook als Kinderoefentherapeut Ze is geregistreerd in het kwaliteitsregister. Jeanine werkt vrijwel alleen met kinderen. Iets wat ook haar voorkeur geeft.

Jeanine:” Kinderen uit dagen en te motiveren om iets te gaan doen wat ze, vaak, niet leuk vinden of goed kunnen vind ik het leukste wat er is. Daarnaast zijn kinderen vaak eerlijk en hebben ze een levendige fantasie waar ik graag gebruik van maak.

Jeanine is ook in de groepsles voor verbeteren van zwemvoorwaarden te vinden om kinderen te ondersteunen om een zwemdiplom A diploma te behalen.

Sarah

Sarah is afgestudeerd als oefentherapeut mensendieck, yoga docent en integratief therapeut en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister. Sarah heeft ruime ervaring met volwassenen, kinderen en jongeren.

Sarah: “ Ik houd van het werken met mensen omdat iedereen anders is en wat anders van mij vraagt. Kijken wat bij iemand aansluit zodat er plezier ontstaat in het bewegen en oefenen van wat nog moeilijk is, tot een pijnvrij en motorisch vaardig bewegen , Daar beleef ik veel werkplezier aan”.