lia weijts
Zwemmen

Praktijk Lia Weijts (was praktijk Bewegendwijzer) is een praktijk voor oefentherapie, kinderoefentherapie Cesar en lifestyle coaching voor gezinnen. Net als bijv. Fysiotherapie?

Kinderoefentherapie is net als kinderfysiotherapie gericht op het verbeteren van de motorische vaardigheden bij kinderen van 0-18 jaar. Wij, kinderoefentherapeuten van praktijk Lia Weijts (was praktijk Bewegendwijzer) zijn specialisten op het gebied van leren zwemmen. We kunnen uw kind helpen bijv. als het aanleren van de slagen niet lukt, uw kind bang is voor diep water of duiken. Zodat zwemmen weer leuk wordt en het A diploma vlot wordt behaald.

Wanneer mag ik diploma zwemmen?

Nederland is een land met veel water. Een zwemdiploma is dan ook belangrijk. Zwemmen is Leuk en Gezond en een belangrijk onderdeel van de Motorische ontwikkeling. Regelmatig blijkt het leren zwemmen moeizaam te verlopen. Wij kinderoefentherapeuten kunnen helpen.

Motorische ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich in fases. Van basismotoriek naar symmetrie en gelijktijdig bewegen waarna er 1 dominante kant ontwikkeld.
Voor het zwemmen betekent deze volgorde van ontwikkeling dat een kind meestal eerst op de rug leert zwemmen waarbij alleen de benen symmetrisch bewegen (symmetrische fase) en daarna pas op de buik waarbij armen en benen tegelijk net na elkaar gestuurd moeten worden (gelijktijdig bewegen) in de schoolslag en borstcrawl( lateralisatie).

Wanneer er een vertraging of achterstand is in de motorische ontwikkeling, heeft dat gevolgen voor het leren zwemmen en loopt die zwemontwikkeling mogelijk vertraagd.

zwemdiploma zutphen

Problemen die zich kunnen voordoen bij het leren zwemmen

Hulp bij het leren zwemmen

Wij, kinderoefentherapeuten van praktijk Lia Weijts kunnen onderzoeken of alle motorische voorwaarden aanwezig zijn voor het zwemmen. Samen met u worden de uitkomsten van het motorisch onderzoek besproken en zonodig een individueel behandelplan opgesteld gericht op uw hulpvraag rondom zwemmen.

Wat bieden wij:

Wanneer u of de zwemleerkracht denkt dat er onvoldoende vooruitgang wordt geboekt en/of een motorisch probleem vermoed, kunt u altijd bij ons terecht voor een motorische onderzoek . Door gestandaardiseerde testen af te nemen kunnen wij zien of de motoriek van jullie kind op leeftijdsniveau is en of er voldoende motorische voorwaarden voor zwemmen zijn. Dat is met en zonder verwijzing eenvoudig en snel bij ons te regelen & wordt vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. Daarmee krijgt u snel duidelijkheid.

Benieuwd hoe wij uw kind kunnen helpen?