lia weijts
Handige motoriek

Praktijk Lia Weijts (was praktijk Bewegendwijzer) is een praktijk voor oefentherapie, kinderoefentherapie Cesar en lifestyle coaching voor gezinnen. Net als bijv. Fysiotherapie?

Kinderoefentherapie is net als kinderfysiotherapie gericht op het verbeteren van de motorische vaardigheden bij kinderen van 0-18 jaar. Wij, kinderoefentherapeuten van praktijk Lia Weijts (was praktijk Bewegendwijzer) zijn specialisten op het gebied van motoriek. We kunnen uw kind helpen bijv. bij minder vallen, durven klimmen, leren: fietsen, ballen en zwemmen (lees verder over zwemmen) en een goed leesbaar handschrift ontwikkelen.

kinderen leren schrijven zutphen

Bewegen is heel vanzelfsprekend en de meeste kinderen doen dit heel graag. Ze kunnen zo hun energie kwijt en heel belangrijk ze ontwikkelen op eigen wijze hun lichaam en vele motorische vaardigheden die ten grondslag liggen aan bijv leren op school, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen; een belangrijke ontwikkeling dus.
Kinderen leren in hun eerste 10-12 jaar heel veel nieuwe vaardigheden zoals balans, lopen, rennen, klimmen fietsen, zwemmen, ballen, tekenen, kleuren schrijven en sporten.
Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Andere kinderen hebben meer oefening nodig om deze vaardigheden eigen te maken en deze activiteiten goed uit te voeren. Ze doen hard hun best, maar het lukt niet voldoende of anders dan bij andere kinderen. Dit kan heel frustrerend zijn.
Als het aanleren van deze motorische vaardigheden niet vanzelf gaat kunnen wij de kinderoefentherapeuten van praktijk Lia Weijts hulp bieden!

Kan mijn kind eigenlijk hulp gebruiken?
Wij, ouders, maken ons allemaal wel eens zorgen om ons kind .Maar hoe weet je of je zorgen terecht zijn? Geeft de leerkracht aan dat er motorisch vragen zijn of zie je zelf verschil met je andere kinderen of leeftijdsgenoten?

Het duurt bijvoorbeeld lang voordat je kind zelfstandig kan fietsen, hij/zij kan niet goed meekomen tijdens de gymles of buitenspel . Jouw kind blijft maar in hetzelfde groepje met zwemles terwijl er al veel kinderen doorgaan. Heeft het moeite met kleuren en raakt gefrustreerd van schrijven. Zie je dit bij je kind? Of word je er op gewezen door school? Meestal kunnen we je kind goed helpen bij het verbeteren van de motoriek en deze vaardigheden.

U kunt bij ons altijd terecht voor een motorische onderzoek . Door gestandaardiseerde testen af te nemen kunnen wij zien of de motoriek van jullie kind op leeftijd niveau is of dat jullie kind hulp kan gebruiken bij de ontwikkeling van de motoriek. Dat is met en zonder verwijzing eenvoudig en snel bij ons te regelen & wordt vergoed door de basisverzekering . Daarmee krijgt u snel duidelijkheid.

Hoe gaan wij te werk: Wij kinderoefentherapeuten werken hulpvraag gericht. Het motorisch onderzoek doen wij altijd in de praktijk omdat wij daar alle testen voorhanden hebben. Aan de hand van de uitslagen van de onderzoeken komen wij met een voorstel tot een behandeldoel en behandelplan. Deze bespreken wij met u en het is aan u de ouder om hier wel of niet mee aan het werk te gaan . U , de school en de huisarts krijgen het verslag van het onderzoek.

De behandelingen zijn spelenderwijs, doelgericht en sluiten aan bij de beleving van uw kind. We oefenen steeds een stukje verder tot de motoriek weer op leeftijdsniveau is. Een kind weer plezier heeft in bewegen en vertrouwen in eigen motoriek zodat hij/zij zichzelf weer doorontwikkeld simpelweg door te spelen en te bewegen.

U kunt met en zonder verwijzing ( via directe toegankelijkheid ) uw kind aanmelden voor onderzoek. De zorgverzekeraars vergoeden kinderoefentherapie voor 18x uit de basisverzekering. Daarna wordt het vergoed uit het aanvullend pakket. Voor kinderen met een grote langdurige motorische ontwikkelingsachterstand zijn er mogelijkheden om de therapie volledig uit het basispakket te vergoeden.

Verwijsindicaties

Zutphen handige motoriek kinderen

Benieuwd hoe wij uw kind kunnen helpen?
Neem dan direct contact met ons op