lia weijts
Pijnvrij bewegen

Praktijk Lia Weijts (was praktijk Bewegendwijzer) is een praktijk voor oefentherapie, kinderoefentherapie Cesar en lifestyle coaching voor gezinnen. Net als bijv Fysiotherapie?

Oefentherapie is een houding en bewegingstherapie die helpt, net als bijv. fysiotherapie, om klachtenvrij te kunnen bewegen. Wij, oefentherapeuten van praktijk Lia Weijts( voormalig Bewegendwijzer) zijn specialisten op het gebied van analyseren van uw dagelijkse houding en bewegingsgewoonten. Wij kunnen u een nieuw patroon aanleren waarin de belasting beter verdeeld is en spieren meer actief zijn waardoor de pijnklachten afnemen en u weer pijnvrij kunt bewegen. U maakt uw nieuwe houding en bewegingspatroon eigen, wordt zo uw eigen beweeg coach!

Pijnvrij bewegen zutphen

Voor iedereen van 0-100 jaar met klachten op het gebied van houding en beweging. Lopen, zitten, bukken en rennen zijn bewegingen die wij dagelijks automatisch maken. We denken er niet meer over na . Tot er iets misgaat. U krijgt bijv. rug of schouderklachten in het werk, knie of enkelklachten bij de voetbal. De pijn komt meestal voort uit overbelasting en verkeerd gebruik van delen van het lichaam. Maar ook teveel spanning in bijv. schouders of een slechte conditie kunnen een oorzaak zijn. Ook kunnen klachten het gevolg zijn van aandoening, een operatie of blessure. Door pijn gaat u gauw anders bewegen en raakt het lichaam verder uit balans. Wij oefentherapeuten van praktijk Lia Weijts zijn specialisten op het gebied van analyseren van uw dagelijkse houding en bewegingsgewoonten en kunnen u een ander patroon aanleren waarin de belasting beter verdeeld is spieren meer actief waardoor de pijnklachten afnemen en u weer pijnvrij kan bewegen. Oefentherapie is een paramedische behandelmethode, is direct zonder tussenkomst van een arts toegankelijk en wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering.

Oefentherapie is gericht op voorkomen en behandelen van alle houding en bewegingsklachten, of dit nu komt door verkeerde gewoonten, sportblessure of een aandoening.

Iedereen kan dmv motorisch leerproces een goed houdings- en bewegingspatroon aanleren. Goed bewegen houdt in dat gewrichten op een juiste manier worden belast en dan spieren worden gebruikt voor houdingen en bewegen. Om dit te realiseren kijken we naar jouw dagelijkse houdingen en bewegingen als totaal en beperken ons niet de lokale klacht.

Wij oefentherapeuten van praktijk Lia Weijts werken hulpvraag gericht en leren jou een goed houding en bewegingspatroon voor thuis, op het werk en in de sport . Zo nemen de pijnklachten snel af en wordt jij je eigen beweegcoach. Met resultaat pijnvrij bewegen maar ook weten wat te doen als er evt. weer klachten ontstaan om dit er snel weer uit te krijgen.

Hoe gaan wij te werk: Er wordt eerst een anamnese en onderzoek gedaan om de klachten in kaart te brengen. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek stellen wij voor u een individueel behandelplan op. Daarvan krijgt u en uw arts een verslag.
Tijdens de behandeling worden houding- en bewegingsadviezen gegeven en worden oefeningen geoefend gericht op klachtvermindering en toepassing in uw dagelijkse leven van zowel thuis op het werk en in de sport. U neemt zelf actief deel aan de therapie voor blijvend resultaat en inpassing van het geleerde in het dagelijks leven.

U kunt zich met en zonder verwijzing ( via directe toegankelijkheid) aanmelden voor onderzoek. De zorgverzekeraars vergoeden oefentherapie uit het aanvullend pakket van de zorgverzekering( check uw polisvoorwaarden).

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan snel contact met ons op.