lia weijts

Het is Lente, de tijd voor Pasen…

Het is Lente, de tijd voor Pasen en al vanuit oude tijden de tijd voor cleaning. De voorjaarsschoonmaak  wordt gebruikt om de stofnesten vd winter uit je huis te waaien . Maar ook een interne voorjaarsreiniging is heel goed na het wat zwaardere  winter voedsel.

Tijd om je lichaam echt te reinigen. Ik doe dat zelf jaarlijks en ik moet zeggen, soms is het even doorbijten maar het geeft mij altijd een energiek , fris gevoel. Ik verlies wat overtollig vet( dat is dan mooi meegenomen, maar blijft er ook af omdat de behoefte aan het wat calorierijker eten van de winter verdwenen is na zo’n cleaning). Maar ik  geef mijn immuunsysteem hier ook een boost mee. En daarbij komt er ook ruimte in mijn hoofd. En krijgt mijn geest weer nieuwe ideeën en is in voor nieuwe projecten.

Hoe doe ik dat?
Ik doe deze cleaning in totaal 8 dagen waarin ik het eten afbouw en weer opbouw om mijn stofwisseling naar vetverbranding te krijgen en op te schonen.  Het bestaat o.a. uit
– Veeeeel water drinken
– Geen suiker/ alcohol/ zetmelen
– 1 kop koffie per dag
– Heeel veeel groente eten
– Dagelijks 30 minuten fietsen of stevig of 60 min doorwandelen

In eerste instantie bouw ik af met 3x per dag eiwitten( s’ochtends yoghurt of kwark en s’ middags salade met kip of tonijn en wat pistachenoten . S avonds ook vis/kip met veeeel groente en zo bouw ik ook op.

In het midden zitten 2 dagen dat ik alleen maar sap of soep  en water neem, het volledig vasten. Daar zit de omslag van koolhydraten-  naar vetverbranding en zo schoon je je lichaam het meest op. Je denkt misschien nee dat lukt niet met werken en gezin ik ga mij vast heel slap voelen. Dat is echt niet zo. We plannen de vastendagen zo dat het goed in jouw werk/familie schema past, de andere dagen gaan prima, je krijgt steeds meer energie.

Als je dit nu in het begin van de lente doet ga je je energieker voelen en ga je fris de lente zomerperiode in met een schoon lichaam en een heldere geest vol energie en pas je weer in je zomerjurk die nu toch echt wat te strak zit naar jou zin.

Wellicht  weet je het allemaal wel. Maar de vraag is, doe je het ook? Als je graag in je eigen gezondheid wilt investeren en wellicht ook je gezin weer naar een energieker plan wilt trekken is het misschien een goed idee om een afspraak te maken bij mij op de praktijk in Zutphen.  Dan bedenken we samen een werkbaar plan om dit voor elkaar te krijgen.

Want of je nou wilt afvallen, weer graag wilt stralen en je fitter voelen , weer de energieke papa of mama wilt zijn die een potje voetbal meespeelt met je kinderen en erop uit trekt met Pasen of je wilt een meer happy healthy familie  Dat is wat ik als Integrative Health Coach doe.

Maak vrijblijvend een afspraak dan gaan we aan de slag

Lentegroet Lia

Comments are closed.