lia weijts

Praktijk Lia Weijts (was praktijk Bewegendwijzer) is een praktijk voor oefentherapie, kinderoefentherapie Cesar en lifestyle coaching voor gezinnen. Net al. Bijv. Fysiotherapie?

In ons drukke bestaan waarin kinderen meer zitten, minder buiten spelen en vaak weinig tijd hebben en vele snelle mogelijkheden tot eten kan het zijn dat uw kind overgewicht heeft. Kinderen met overgewicht kunnen niet lekker in hun vel zitten. Ze zijn vaak minder fit dan hun leeftijdsgenoten, worden meer gepest en krijgen sneller te maken aandoeningen als diabetis, hoge bloeddruk, leververvetting en pijnlijke gewrichten. Als ouder heb je een belangrijke rol. Je wordt daarom betrokken bij het veranderen van de leefstijl van je kind en jullie gezin. Lia, zeer ervaren en international gecertificeert Health en wellness coach van praktijk Lia Weijts( voorheen Bewegendwijzer) geeft jullie tips en adviezen. Met elkaar gaan we aan de slag.

Je hebt een gezin met opgroeiende kinderen. Daar ben je trots op . Toch maak jij je zorgen over 1 van je kinderen.

Als je kind thuiskomt, ploft hij op de bank met een zak chips en gaat tv kijken of gamen. Natuurlijk, jij speelde ook niet altijd buiten vroeger, maar je was toch echt een stuk meer in beweging dan jouw kind nu. Je maakt je er zorgen om. Want je ziet hem dikker worden, niet meer zomaar een beetje mollig. En je weet: dat is op heel veel manieren slecht voor hem. Maar je kunt hem toch niet dwingen om te bewegen of gezond te eten?

Jij weet dat er iets in jullie levensstijl moet veranderen. Je hebt al pogingen ondernemen maar deze hebben geen blijvend effect gehad. Als jullie zo doorgaan weet je dat de overtollige kilo’s van je kind zullen blijven groeien. Dat heb je al gemerkt in het afgelopen jaar waar je steeds grotere kleding moest kopen en wat doet dat met zijn / haar gezondheid ? Maar ook zie je dat het zelfvertrouwen afneemt , je kind wordt steeds minder gevraagd om mee te spelen. Het plezier in bewegen wordt steeds minder gewoon omdat je kind niet meer mee komt met leeftijdgenootjes en de conditie steeds minder wordt.

Jij hebt nu een keuze, jullie blijven zo doorgaan en je kind wordt steeds dikker en eindigt in een super onzekere eenzame puber met obesitas en gezondheidsproblemen, waar jij je eigenlijk een beetje voor schaamt……. Of is het nu tijd voor blijvende verandering ?

Jij weet dat er iets in jullie levensstijl moet veranderen. Je hebt al pogingen ondernemen maar deze hebben geen blijvend effect gehad. Als jullie zo doorgaan weet je dat de overtollige kilo’s van je kind zullen blijven groeien.

Overgewicht bij kinderen Zutphen

Herken je dit?

Jij hebt nu een keuze, jullie blijven zo doorgaan en je kind wordt steeds dikker en eindigt in een super onzekere eenzame puber met obesitas en gezondheidsproblemen, waar jij je eigenlijk een beetje voor schaamt……. Of is het nu tijd voor blijvende verandering ?

Ik werk niet met diëten of calorieën tellen. Dat is ook niet nodig. Een gezondere levensstijl met lekker en gezond eten, bewegen, expressie van emoties, leren omgaan met stress en voldoende ontspanning en gezellig contact geeft een blijvend resultaat.

Je kind groeit zo vanzelf door naar een passender gewicht wordt weer Gezond en fit maar veel belangrijker je kind zit weer lekker in zijn/haar vel en thuis loopt het allemaal harmonieuzer.

Lia Weijts Zutphen - Obesitas onder kinderen

Benieuwd naar wat wij voor u en uw kind kunnen betekenen?