lia weijts
Coaching

Gezond in lichaam ziel en geest
Gezondheid is niet alleen niet ziek zijn. Gezondheid bestaat uit vele facetten zoals relaties, zingeving, plezier goede voeding, rust. Als alle facetten in je leven in balans zijn ben je gezond, heb je energie en straal jij.

Primaire voeding: Dat is alles wat jouw geest en ziel voedt zoals: Gezonde plezierige relaties, een veilig en gezellig huis, bewegen, voldoende rust en slaap, werk dat je leuk vindt, spiritualiteit, plezier, kunst, muziek voeden je geest en ziel en bevredigen de innerlijke honger.

Secondaire voeding: In alles waar je je lichaam mee voedt, dus eten en drinken samen. Je lichaam wordt letterlijk gemaakt van wat jij eet en hebt verteerd!!!

Dus wat voedt jouw werkelijk en geeft je energie , focus en rust ? Wat is goed en gezond voor jou en je gezin , hoe kun je makkelijke en gezonde maaltijden of tussendoortjes bereiden.  Hoe ga je om met snoepen, feestjes etc.

Hoe is dit voor jou? Ben jij stralend, gezond en happy of kan dat wel wat beter. Wil jij of je kind een gezond gewicht bereiken zonder diëten, beter slapen, je hormonen meer in balans krijgen, meer energie voor je gezin, of leren gezonde snelle maar zeker ook lekkere maaltijden te maken. Het kan allemaal.

Coaching
In de coaching gaan we samen kijken hoe de balans in jouw lifestyle er uitziet, waar je graag wat wilt veranderen, wat jou doelen zijn. Samen gaan we in gesprek en ontdek je wat je kunt veranderen stap voor stap zodat jij je weer happy voelt, gezond bent en jouw leven kunt leven zoals het is bedoeld. Of misschien wil je wel dat je kind meer gaat bewegen of gezonder gaat eten. Ook kinderen kunnen we samen met de ouders begeleiden.

Ik ben een KIWA gecertificeerde coach bij Gezond Groeien, een initiatief van het gezondheidsnetwerk voor kinderen met overgewicht.

Kinderen en Gezond Groeien
Lekker en gezond eten, sporten en je fit voelen voldoende en diep slapen , helpt om het beste uit jezelf halen, thuis op school en met vrienden en vriendinnen. Maar voor sommige kinderen is gezond eten, voldoende slapen en bewegen lastig, of zijn er veel emoties of stress om te verteren. Zo kan  onder of overgewicht ontstaan.

Met het programma Gezond Groeien werken we samen met ouders en kinderen aan een gezonde leefstijl. Zodat je niet op dieet hoeft, je leert wat gezonde eet, beweeg en slaapgewoonten zijn voor jullie en groei je op met een gezond gewicht. Dit doen we samen met fysiotherapeuten en diëtisten in een gecombineerde leefstijlinterventie. Ik kom  als coach om jullie in de dagelijkse praktijk te helpen om deze veranderingen in leefstijl eigen te leren maken, zodat een gezonde gemakkelijke lekkere leefstijl helemaal gewoon is.

De leefstijlinterventie van Gezond Groeien  wordt  vergoed, mits er een verwijzing van een huisarts jeugdarts of kinderarts is .Voor meer informatie neem contact met mij op. Ik help jullie graag.